Хиалуронова киселина-Hyaluronic acid

Споделяне

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка Хиалуронова киселина-Hyaluronic acid течна ири на таблетки

Борд меню

вторник, 6 октомври 2015 г.

Widgets

Хиалуронова киселина при Ставни болки

Хиалуроновата киселина за ставите


Ако сравним ставите на човешкото тяло да с двигател на автомобил, ставната течност в организма имитира маслото в двигателя на колата. На редовни интервали ние сменяме маслото в нашите автомобилни двигатели, тъй като топлината и триенето износват вискозитет на маслата.Маслото става по-тънко и по-малко способно да се защити металните повърхности от прекомерно износване. Хиалуронова киселина [прочети повече тук] е от полза за ставите по същия начин.С напредване на възрастта вискозитета на ставната течност намалява. Hyaluronic Acid помага за поддържане на нормална съвместна подплънка.


Хиалуроновата киселина в костите и хрущялите



Хиалуроновата киселина се намира във всички кости и хрущяли, в тялото, осигурява устойчива твърдост на структурата на човешкото тяло. Hyaluronic Acid се открива най-вече в различните форми на хрущял, но най-високо съдържание има в хиалинен хрущял. Както вероятно сами се досещате, хиалинен е кратък за хиалуронова киселина. Хиалинен хрущял покрива краищата на дългите кости при натиск (огъване) се появява и осигурява еластична сила за костите.Хиалинен хрущял  има устойчивост на износване и скъсванеи също подкрепя върха на носа, свързва ребрата на гръдната кост и образува по-голямата част от ларинкса. Подкрепа и основен хрущял на трахеята и бронхите в белите дробове.



Хиалуронова киселина в синовиална течност


Ставите (като лактите и колената) са заобиколени от мембрана, наречена  синовиалната мембрана, която образува капсула около краищата на двете и представлява позициите костите. Тази мембрана отделя течност, наречена синовиална течност.Синовиалната течност е вискозна течност с консистенция на моторно масло.Тя има много функции, най-важната от които е предоставяне на еластичност и абсорбиращи свойства на ставата.Втората най-важна функция на тази течност  в ставата е да доставя хранителни вещества в хрущяла и да премахне отпадъците от ставната капсула.


Хиалуронова киселина в сухожилията и ставните връзки / Съединителна тъкан


Съединителната тъкан се среща навсякъде в тялото. Тя прави много повече, отколкото свързване на частите от тялото; има много форми и функции. Нейните основни функции включват задължителна, подкрепа, защита и изолация. Един такъв пример е свързването на мускулите и костите (сухожилия) и костите, (връзки). Навсякъде в тялото съединителната тъкан има три структурни елемента. Те се смилат от хиалуронова киселина, еластични влакна (колагенови и еластинови) и основен клетъчен тип. Докато всички други първични тъкани в тялото се състоят главно от живи клетки, съединителна тъкан се състои в голяма степен от хиалуронова киселина, която се отделя и е като възглавница на живите клетки на съединителната тъкан. Разделянето и подплънките позволяват на тъканта да понесе теглото, и издържи на голямото напрежение и натоварване.Всичко това е възможно благодарение на присъствието на Хиалуронова киселина и способността и да образува гелообразно стритото течно вещество .



Болките в ставите са сред най-честите хронични болкови състояния. В повечето случаи, хроничните ставни болки са в резултат от остеоартрит (OA), коетао засяга около 90% от възрастното население. В това време ОА не може да бъде излекуван. Следователно, симптоматично облекчаване на болката е от съществено значение, тъй като болката е един от най-осакатяващите симптомите и може да доведе до значително влошаване на начина на живот.Най-често, се използват нестероидни противовъзпалителни средства(НСПВС), които са клинично използвани. НСПВС може ефективно да намали възпалението и болката, особено при остри състояния на ОА, но също могат да причинят значителни странични ефекти като стомашно-чревни и бъбречни заболявания, когато се приема редовно. Алтернатива на това, може да бъде Хиалуронова киселина, когато са засегнати един или няколко съединения,местно антиноцицептивна терапия.В това състояние,често се използват хранителни добавки хиалуронова киселина(НА).В зависимост от нуждите, Hyaluronic Acid се инжектира един, три, или до шест пъти на седмични интервали.Като цяло, има публикувани изследвания които показват,че hyaluron е ефективна в облекчаването на болката,когато се инжектират в ставата.



Хиалуронова киселина може да закупите от аптеката или магазин за хранителни добавки под формата на хиалуронова киселина таблетки,хиалуронова киселина стави инжекции, хиалуронова киселина стави, hyaluron,капсули хиалуронова киселина, кремове с хиалуронова киселина, хиалуронова киселина в устните.

Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар