Хиалуронова киселина-Hyaluronic acid

Споделяне

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка Хиалуронова киселина-Hyaluronic acid течна ири на таблетки

Борд меню

вторник, 6 октомври 2015 г.

Widgets

Информация за Хиалуронова киселина

Какво е Хиалуронова киселина-Hyaluronic Acid


Хиалуроновата киселина е вещество, което присъства естествено в човешкото тяло.Тя се намира в най-високите концентрации в течности в очите и ставите. Хиалуроновата киселина, се използва като препарат и се екстрахира от гребени на петел или от бактерии в лабораторията. Хората използват, hyaluron за различни ставни заболявания, включително остеоартрит.Хиалуронова киселина-вискозен гел е една от най-силно проучени вещества в медицината днес с хиляди опити най-вече в областта на ортопедията и при операция на очите. Нейната основна функция в организма е, да се свързва с  водата за смазване на подвижните части на тялото, като ставите и мускулите. Може да се приема през устата или се инжектира в засегнатата става от лекар професионалист.FDA е одобрила използването на хиалуронова киселина по време на някои очни операции, включително отстраняване на катаракта, корнеална трансплантация, както и при отделяне на ретината и други очни наранявания.Тя се инжектира в окото по време на процедурата, за да замени естествени течности. Хиалуроновата киселина се използва като пълнител в устна пластична хирургия. Някои хора прилагат хиалуронова киселина на кожата за лечение на рани, изгаряния, кожни язви, и като овлажнител. Има и голям интерес в използването на hyaluron за предотвратяване на ефектите на стареенето.В действителност, хиалуронова киселина се приема като "извор на младостта".Нейната консистенция с лекотата позволява да бъде от полза в продукти за грижа за кожата като отличен овлажнител. Hyaluronic Acid [разгледай продуктите] е една от най-хидрофилните (водолюбиви) молекули в природата с много ползи за човешкото тяло може да бъде описано като "овлажнител от природата".

Каква е химичната структура на Хиалуронова киселина 


Това е естествено произведено в човешкото тяло вещество, химически класифицирано като гликозаминогликан. В организма, хиалуронова киселина винаги се представя като голяма молекула с високо молекулно тегло. Молекулата се състои от повтаряща се секвенция на два модифицирани прости захари, един наречен глюкуронова киселина и други N ацетил глюкозамин.Тези съединения са както отрицателно заредени и когато се съберат,те  се отблъскват, и  произвеждат  молекула с високо молекулно тегло. Hyaluronic Acid молекули, са дълги и големи по размер и са с висок вискозитет-смазващефект, който е устойчив на натиск и позволява на ставите и кожата,да носят теглото.






















Хиалуронова киселина  в тялото?


Хиалуроновата киселина се среща естествено в почти всяка клетка в тялото и се появява във високи концентрации в определени места на тялото. Във всяко място на тялото, тя изпълнява различна функция. За съжаление,Hyaluronic Acid също има полу-живот (времето, необходимо за молекулата да се разгражда и екскретира от тялото) е по-малко от 3 дни и дори по-малко един ден в кожата. Поради тази причина,е наложително, тялото непрекъснато да попълва запасите от  Hyaluronic Acid.В статиите по-доло ще покажем в кои области, в човешкото тяло, присъства Хиалуроновата киселина и изпълнява важни анатомични функции.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар